Kineziológia - gyerekeknek : Stressz nélkül könnyebb a tanulás
2010.10.07. Csütörtök, 17:00
Batsányi János Művelődési Központ (Tapolca, Vasút u. 3., VOKE)

Előadó: Kőszeginé Titz Marianna

Várjuk a szülőket gyermekeikkel együtt. Gyermekek számára az előadás ingyenes!

Stressz nélkül könnyebb a tanulás....
Előadás szülőknek, gyermekeknek, pedagógusoknak

Gondoljon csak vissza egy pillanatra gyermekkorára! Repüljön vissza az időben óvodás és kisiskolás éveibe. Milyen emlékek jönnek elő?  
Szeretett óvodába, iskolába járni?
Eszébe jutott néha, hogy én nem vagyok olyan értékes, tehetséges, mint társaim? Szokta időnként még felnőttként is azt álmodni, hogy nem készült fel egy dolgozatra? Érezte -e, hogy a szorgalmas felkészülés ellenére nem tud kellően számot adni a tudásáról?
Lehet, hogy gyermeke ugyanezt érzi!
Hallotta már tőle, hogy "fáj a hasam", "fáradt vagyok", nincs kedvem óvodába, iskolába menni", "nincs kedvem tanulni", "ezt nem is tanultuk"...
Daniel Whiteside és Gordon Stokes amerikai személyiség- és viselkedéskutatók több évtizedes munkájának köszönhetően a leghatékonyabban működő módszereket ötvözték, amelyek átfogó megoldást nyújthatnak ezen problémákra.

A módszer a test-lélekelme harmóniáját teremti meg könnyen elsajátítható gyakorlatok által.
Ezek lényege, hogy összhangba hozza az egész agyat, ami ha kiegyensúlyozottan működik, akkor nyújtja a legjobb teljesítményt a gyermek.
Az előadáson megmutatom, melyek az árulkodó jelek, ha a jobb-bal agyfélteke nem működik egységben, megnehezítve ezzel a tanulást.
Ezek a problémák az iskolai években írási, olvasási és számolási nehézségekhez, tanulási problémákhoz vezethetnek. A gyengébb teljesítményből adódóan testi és lelki tünetek alakulhatnak ki.
Ilyen például a hiperaktivitás, szorongás, zárkózottság, a magatartás - és viselkedési zavarok.
Ha a gyerek minden ok nélkül gyakran beteg, rosszkedvű, túlérzékeny, hasfájásra, rosszullétre hivatkozva nem akar iskolába, vagy óvodába menni, könnyen lehet, hogy ezek a tanulással, teljesítménnyel kapcsolatos stressz jelei, hiszen a gyerek sikertelennek érzi magát.

Az előadáson bemutatok néhány hasznos gyakorlatot, amely megkönnyíti a tanulás folyamatát, és akár már óvodás korban alkalmazható.
Tájékoztatást tartok a gyermekek számára induló kineziológia tanfolyamról.

A gyerektanfolyam egy bűbájos program, mellyel a gyerekeket megtanítjuk arra, hogy hogyan tudják felismerni, és egyszerű, hatékony kineziológiai módszerekkel megoldani saját problémáikat.

Minden ember - minden gyerek csodálatos, egyedi, egyformán értékes teremtmény. Éppen ennek a tudatosítása a legfontosabb ennél a tanfolyamnál!

A plakát PDF formátumban:

 

 

Hozzájárulás: 500- Ft, vagy egészséges enni- innivaló
(Teljes őrlésű gabonával, mézzel, himalája sóval készült pogácsa, vagy diós-mákos sütemény, zöldségkrém, gabonapástétom, mézes gyümölcslekvár, házi túró, házi sajt.
Amit ott elfogyaszthatunk.)
(A hozzájárulás adományjellegű, nem kötelező, a klub céljaira megy)

Gyakorlatok PowerPoinT bemutató.

Előkészületben: 10.21.: Táltosok üzenete

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pmiki 2010.10.11. 16:48:55

Gyakorlatokkal teletűzdelt előadásban részesült 20 felnőtt és 10 gyerek. A gyakorlatokat feltettem az archívumba.
süti beállítások módosítása