Kencekeverde
2010.11.27. Szombat, 10:00 - 19:00
Veszprém-Gyulafirátót, Felsőújsor utca 13.

Előadó: Szentkereszty Katalin
         

KENCEKEVERDE
Készítsd magad saját natúrkozmetikumiadat!

 Egynapos, kezdő házikozmetikum készítő tanfolyam lesz Veszprémben 2010. november 27-én, szombaton 10-19 óráig!
 A tanfolyamon megtanulhatod saját magad elkészíteni natúrkozmetikumaidat, így:
pontosan tudni fogod, mit tartalmaz a krém, amit magadra kensz, és elkerülheted a bolti kencék többségében található káros anyagokat (például rengeteg szintetikus anyag, mesterséges illat- és színezőanyag, tartósítószer, kőolaj származékok).
 saját natúrkozmetikumaid értékes növényi olajak, zsírok és nagyrészt természetes összetevők olyan kombinációi lesznek, melyek valóban bőröd egészségét szolgálják, támogatják működését és segítik megújulását. teljesen személyre szabott, egyedi kozmetikumokat készíthetsz a bőröd igényeinek és saját ízlésednek megfelelően a saját készítésű natúrkozmetikumok alapanyagai nem kerülnek horribilis összegekbe, így kb. a hagyományos bolti kozmetikumok árából jó minőségű, egyedi natúrkozmetikumokat fogsz tudni bármikor készíteni magadnak megismersz egy izgalmas, kreatív elfoglaltságot szeretteidet is megajándékozhatod ezentúl saját készítésű natúrkozmetikumaiddal!
Az elméleti alapok elsajátítása mellett a tanfolyamon 6 saját kozmetikumot készíthetsz el és persze vihetsz haza (fürdőbombát, ajakápolót, balzsamot, kézkrémet, testápolót és arclemosót)!
Részletes tematika:

I. modul: ALAPOK és VÍZMENTES KÉSZÍTMÉNYEK
 
1.   Natúrkozmetikumok házi készítésének alapjai
·         A natúrkozmetikumok és hagyományos kozmetikumok nagyító alatt
·         Pár szó az otthoni krémkeverés történetéről, előnyeiről, hátrányairól
·         Alapanyagok: vízmentes készítmények alapanyagai
·         Olajos kivonatok készítése
·         Higiénia és tartósítás a vízmentes készítményeknél
 
2.   Vízmentes készítmények
·         Különböző vízmentes kozmetikumok bemutatása, ismertetése
·         Elkészítésük módja
·         Három féle kozmetikum saját kezű elkészítése
 
II. modul: EMULZIÓK
 
1.   Emulziók készítésének alapjai
·         Alapanyagok: az emulziók alapanyagai
·         Hogyan gazdagíthatjuk a vízfázist: saját készítésű tinktúrák, párlatok
·         Higiénia és tartósítás a víztartalmú készítményeknél
 
2.   Víztartalmú készítmények, emulziók
·         Különböző víztartalmú kozmetikumok bemutatása, ismertetése
·         Emulziók elkészítésének módja
·         Három féle víztartalmú kozmetikum saját kezű elkészítése

Az elméleti részek után mindenki saját kezűleg készíthet el 3-3 kozmetikumot, így azok is bátorítást és gyakorlati segítséget kapnak, akik eddig nem mertek otthon egyedül belevágni a kencekészítésbe. A helyszínen lehetőség lesz alapanyagok kedvezményes vásárlására is.
A tanfolyamot Szentkereszty Katalin, tapasztalt natúrkozmetikum készítő, a www.cosmio.hu honlap és webáruház működtetője tartja.

Helyszín: Veszprém-Gyulafirátót, Felsőújsor utca 13. (Veszprém kertvárosi része, Veszprémtől 5 km-re Győr irányába. A buszpályaudvarról induló 23-as számú helyijáratos busz 20 perc alatt ér oda, reggel 9:30-kor éppen indulni fog egy.

Étkezés: pogácsa és nassok lesznek, emellett ebédre, aki szeretne, igény szerint rendelhet magának pizzát, salátát (valószínűleg közösen rendelünk majd egy veszprémi étteremből, pizzériából), de ha úgy jobb Neked, hozz szendvicset magaddal ebédre.

Ár: a 8 órás tanfolyam ára 11 000 Ft, amely az eszközhasználatot és minden alapanyag és csomagolóanyag díját is tartalmazza.

Ami a részvételhez szükséges: saját kézi mixer, amit otthon is használsz a krémkészítéshez, pudingok készítéséhez.
A jelentkezéseket beérkezési sorrend szerint fogadjuk el, kérlek jelentkezz mihamarabb a gizellaunokaja@gmail.com e-mail címen, vagy a 06/70/506-56-18 telefonszámon! Ugyanezeken az elérhetőségeken teheted fel a kérdéseidet is.

Szép napot, szeretettel várunk!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kozmetikusszalon · http://kozmetikusszalon.hu 2012.05.06. 17:42:21

Van itt valaki, aki részt vett ezen? Kíváncsi lennék a tapasztalatokra. kozmetikusszalon.hu/specialis-arckezelesek illetve, ezekről mit gondoltok?
süti beállítások módosítása